Magazine Logo

Het huis aan zee: een crisisopvang de luxe - Ervaringsdeskundigen in Nieuw-Zeeland geven het goede voorbeeld!

Lenneke Elfers

Participatie

Het indrukwekkendste werkbezoek tijdens mijn studiereis door Nieuw-Zeeland beleefde ik even buiten Wellington. We bezochten een op een duin gebouwd huis, Key We Way genaamd, dat dient als crisisopvang. Het huis heeft een open keuken, een groot balkon, aan alle kanten ramen en een prachtig uitzicht op zee. Op een bank met lichte kussens lag een slapende poes. Hier kunnen mensen in crisis een aantal dagen of weken verblijven. Het personeel bestaat alleen uit ervaringsdeskundigen. Om in aanmerking te komen voor de functie van opvangmedewerker in dat huis moet je zelf een flinke crisis gehad hebben. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website