Magazine Logo

Inhoudsopgave

Participatie

inhoud 2 Redactioneel | Marianne Bassant 4 Herstelgeoriënteerde geestelijke gezondheidszorg. Verslag van een studiereis naar Nieuw-Zeeland | Cees Witsenburg 13 Bild | Diepwatercollectief 14 De herstelbeweging in Nieuw-Zeeland. Wat kunnen we er van leren? | Kees van Aart, Marianne van Bakel, Marijke Brugman, Jos Dröes, Jacqueline Thüss, Cees Witsenburg 24 Dröes Strand 25 Het huis aan zee: een crisisopvang de luxe. Ervaringsdeskundigen in Nieuw-Zeeland geven het goede voorbeeld! | Lenneke Elfers 29 Cliënten als ervaringsdeskundig interviewer in wetenschappelijk onderzoek | Giel Verhaegh, Inge Bongers, Hans Kroon, Henk Garretsen 37 Herstel Vanuit verschillende perspectieven samen verder | Mozhgan Moradi, Evelien Brouwers, Joop van den Bogaard, Chijs van Nieuwenhuizen 46 Individual Placement en Support (IPS) : hoe doe je dat? | Riet Lochy, Jaap van Weeghel, Judith Hasker 57 RE-HABS 59 Implementatie van ACT in Nederland. Discussie over het model en een stand van zaken qua modelgetrouwheid | Bert-Jan Roosenschoon, Maaike van Vugt, Bianca van Dijk, Hans Kroon 70 FEED Handboek | Hella van der Beek Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website