Magazine Logo

Indicatiestelling, verwijzing en ondersteuning: de rol van de psychiater in de individuele rehabilitatie

Jos Dröes

Participatie

Dit artikel gaat over de manier waarop de behandelaar kan verwijzen voor rehabilitatieactiviteiten die niet tot zijn of haar directe werksfeer behoren. Ook komt de ondersteuning van rehabilitatietrajecten door de behandelaar aan de orde. De behandelaar heeft een belangrijke rol bij de indicatiestelling en verwijzing voor, en de ondersteuning van rehabilitatietrajecten. De rol van de psychiater-hoofdbehandelaar is hierbij dikwijls cruciaal. De overwegingen gelden evenwel ook voor andere behandelaars, zowel in de individuele praktijk als in multidisciplinair teamverband. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website