Magazine Logo

VERSLAG - Herstel en empowerment in Maastricht - Verslag lezing Daniel Fisher

Suzanne Engelen

Participatie

Op 1 mei afgelopen voorjaar kreeg Maastricht bezoek van Dr. Daniel Fisher, een bekende psychiater uit de Verenigde Staten, afkomstig uit Cambridge, Massachusetts. Het bijzondere aan Fisher is dat hij ooit zelf de diagnose schizofrenie over zich heeft horen afroepen. Hij is hiervan naar eigen zeggen hersteld. Daarna is hij psychiater geworden en inmiddels directeur van het 'National Empowerment Center', een belangrijke cliëntenorganisatie in de Verenigde Staten. Fisher kwam twee dagen naar Nederland om hier te spreken over herstel en empo-werment. De eerste dag kwam hij naar het Sociaal Psychiatrisch Centrum in Maastricht en de tweede dag was hij uitgenodigd bij het Kenniscentrum Rehabilitatie in Utrecht. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website