Magazine Logo

VERSLAG - Masterclass Patrick Corrigan

Martijn Kole

Participatie

Op 23 juni 2006 nam ik deel aan een masterclass over stigmatisering, gegeven door professor Patrick Corrigan en georganiseerd door het Kenniscentrum Rehabilitatie. Ik had er zin in en verwachtte veel van deze ochtend. Naar mijn idee valt er in Nederland nog veel te verbeteren op het gebied van stigmatisering van mensen met een psychische aandoening. Ik hoopte antwoord te krijgen op de vraag hoe dit aangepakt kan worden. De zaal was goed gevuld, met zowel ervaringsdeskundigen en onderzoekers op het gebied van stigmabestrijding als hulpverleners. De sfeer was ontspannen en goed. Corrigan gaf aan dat hij er vooral een workshop van wilde maken en vroeg of wij daarin wilden participeren. Het publiek was erg gretig en dat de voertaal Engels was, was geen probleem. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website