Magazine Logo

Het mirakel van Otterlo

Heleen Rippen

Waardenwerk

Deze zomer maakte ik kennis met een Friezin, wier naam ik hierna afkort als F. Zij vertelde mij dat ze twee jaar geleden nogal depressief was en in die tijd met haar gezin een vakantiehuis huurde in de buurt van Otterlo. Als uitstapje bezochten ze het Kröller-Müller Museum en daar overkwam haar iets bijzonders. Nadat ze de schilderijen van Van Gogh uit de Kröller-Müller-collectie had gezien was haar depressie over. Die bleek gewoon als sneeuw voor de zon verdwenen! Hoewel dit zich afspeelde in een park op de Hoge Veluwe en in onze tijd is het een verhaal met bijbelse allure. Een paar weken later las ik in de krant dat op 15 juli in Hongkong 'de lancering' plaatsvond van vijf Relievo's: driedimensionale reproducties van Van Gogh's meesterwerken. Het Van Gogh Museum in Amsterdam had die midzomerdag in samenwerking met Fuji-film deze 3D-reproducties van een aantal Van Gogh's op de markt gebracht. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website