Magazine Logo

Dus ik doe het zo slecht nog niet

Rita Blaak

Ouderschapskennis

'Dus ik doe het zo slecht nog niet, begrijp ik dat goed?' concludeert deze moeder bij de deur. Het overkomt me vaker, dat een pedagogisch adviesgesprek wordt afgerond met deze 'meta' uitspraak. Leuk vind ik dat. Een politicus antwoordt dan meestal met: 'dat zijn uw woorden'. Maar uiteraard zeg ik dat niet. Ik wil tenslotte ouders een beter gevoel - of minder onaangename gevoelens - over zichzelf laten krijgen. Dus heb ik dit, laat ik het 'vertrouwen in jezelf als ouder' noemen, tijdens het gesprek wel uitgestraald. En dat heeft deze moeder opgepakt. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website