Magazine Logo

Van de redactie

Ineke Huibregtsen

Ouderschapskennis

'Metapositie is een mentale extra dimensie van ouderschap......ouders staan op twee niveau's ten opzichte van het kind.... zij combineren de nabijheid van de werkvloer met de distantie van de regisseur.'1 Daarover gaat dit thema. Het herkennen, erkennen en reguleren van de emoties die je als ouder oploopt op de werkvloer van het dagelijks ouderschap is een belangrijk aspect van de metapositie. Dat geldt overigens niet alleen voor ouders: ook voor ouderbegeleiders! Het is daarom ook zeer aan te bevelen om de vignetten van Rita Blaak, Ad de Gouw en Pieter Remmerswaal te lezen. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website