Magazine Logo

Psychotherapie met kinderen en ouders tijdens een echtscheiding 2

Diana Siskind

Ouderschapskennis

Een gescheiden vader belt zijn ex-vrouw en nodigt haar uit om ergens koffie te gaan drinken. Hij zegt dat hij heel graag met haar wil 'babbelen' omdat hij zich de afgelopen maanden gerealiseerd heeft dat zij de enige ter wereld is die evenveel om hun kinderen geeft als hij. Dit telefoontje vond plaats na zestien jaar zonder enig contact tussen deze ooit getrouwde mensen. Tijdens de scheiding en nog jaren na de juridische afwikkeling ervan was deze vader voortdurend zo boos, bedreigend en opdringerig geweest en had hij zo'n schaduw van angst en spanning over het leven van zijn kinderen en hun moeder geworpen, dat de vrouw alle contact met hem verbroken had zodra de kinderen volwassen waren en ze niet meer wettelijk verplicht was met hem te overleggen over beslissingen betreffende de kinderen. Toen, na een onderbreking van zestien jaar, waren ze elkaar toevallig tegengekomen bij het raam van het babyzaaltje in het ziekenhuis, waar hun eerste kleinkind lag te slapen. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website