Magazine Logo

Andere artikelen in deze publicatie

50 jaar Humanistisch Geestelijke Verzorging bij de Krijgsmacht

Norbert de Kooter

Waardenwerk

Inleiding op het thema Met de introductie van humanistische geestelijke verzorging (HGV) bij de krijgsmacht liep Nederland voorop. In 1964 kwam er voor het eerst geestelijke verzorging bij Defensie die uitgaat van de mens zelf. Wij waren daarmee het eerste land dat niet-godsdienstige geestelijke zorg in de Krijgsmacht ontwikkelde. De humanistisch raadsman of -vrouw biedt ondersteuning en begeleiding bij levensvragen en zingeving, vanuit het vertrouwen in de kracht van mensen, om samen aan een goed, mooi en zinvol leven te bouwen. En dat doen we dus al 50 jaar! Your Song powered by humanism Een dergelijke mijlpaal moet natuurlijk worden gevierd. Dat hebben we onder andere gedaan met het project 'Your Song powered by humanism’. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website