Magazine Logo

Andere artikelen in deze publicatie

Inleiding op het symposium ‘In wetenschap van de ziel’

Anne Goossensen

Waardenwerk

Geachte aanwezigen, van harte welkom op dit symposium 'In wetenschap van de ziel' in de Geertekerk in Utrecht. In het bijzonder welkom aan Ton Jorna, zijn vrouw, familie en vrienden, welkom ook aan alumni en collega's. Vandaag op 30 september 2014, nemen we afscheid van Ton Jorna die 38 jaar werkzaam is geweest bij het Humanistisch Opleidingsinstituut en de Universiteit voor Humanistiek als docent Geestelijke en Existentiële Begeleiding. Antonius Augustinus Maria Jorna, geboren in 1949, maakte zijn entree op het Humanistisch Opleidingsinstituut als stagiair vanuit een studie andragogische wetenschappen. Daarvoor rondde hij al een studie rechten af. Per 1 januari 1977 werd hij aangesteld als directeur van de nieuwe Hogere Beroeps Opleiding voor geestelijk werk. Vanaf 1986 zette hij zich in als projectleider HIWOO (Humanistisch Instituut voor Wetenschappelijk Onderwijs en Onderzoek) en droeg hij bij aan de uitgangspunten en de inrichting van de Universiteit voor Humanistiek in oprichting. Zijn eigen plek in die nieuwe universiteit werd die van Universitair Hoofddocent. Hij pakte een promotiestudie op en rondde dat onderzoek af in 1992 met het proefschrift Raad geven. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website