Magazine Logo

Andere artikelen in deze publicatie

Over drempels - In de tussenruimte van de geestelijke begeleiding

Erna Rijper

Waardenwerk

Leven is weerbarstig. Ieder mens krijgt in zijn leven te maken met periodes van voorspoed en vreugde, maar ook met tegenslag, verdriet of noodlot. We ondergaan kwetsuren en verliezen, we lopen soms vast in onszelf. Problemen van allerlei aard overvallen ons en stellen ons voor opgaves en levensvragen. In het onderwijs en in de teksten van Ton Jorna heeft mij altijd geïntrigeerd en intuïtief aangesproken dat er een weg door het leven te gaan is: '(•••) problemen zijn er niet om te worden opgelost, maar om het leven zelf dat in het geding is aan te gaan. Daar moet tijd en ruimte voor worden genomen, zodat de dingen die spelen kunnen worden doorgemaakt en doorgenomen' (Jorna 2008, 53). Juist wat pijnlijk, verwarrend of lastig is, is hetgeen dat onder ogen gezien moet worden. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website