Magazine Logo

Andere artikelen in deze publicatie

Recensie

Marjoleine Vosselman

Waardenwerk

Boekbespreking van Altijd Etty. Etty Hillesum inspiratiebron voor een rijk innerlijk leven door Ton Jorna en Julika Marijn. Al jaren zeg ik tegen mijzelf: 'De dagboeken van Etty Hillesum, die zou ik eens willen lezen'. Maar zoals dat vaker gaat; het kwam er nooit van. Totdat op een dag het boek Altijd Etty op onze studeerkamer lag. Mijn man had het gekregen en wilde het gaan lezen. Ik was hem voor. Ik pakte het op en het liet mij niet meer los. Ik was direct gegrepen door deze diepgaande bespreking van de dagboeken van deze eigenwijze jonge vrouw die zich in oorlogstijd ontwikkelt van bakvis tot mystica. Nadat ik het had gelezen ben ik vrij -wel direct Het werk van Etty Hillesum gaan halen. En in de auto onderweg naar onze vakantiebestemming luisterden wij naar de dagboekfragmenten uit Het verstoorde leven, zo prachtig ingesproken door Julika Marijn. Altijd Etty. Het boek maakt zijn titel waar. Het geeft een nieuwe impuls aan de inspirerende kracht van Etty Hillesum. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website