Magazine Logo

Eigen(tijdse) kracht?

Goos Cardol

Ouderschapskennis

Sinds twee jaar is de hulpverlening ingrijpend veranderd. Voordat ouders en kinderen tegenwoordig een professionele hulpverlener kunnen inschakelen, wordt eerst gekeken in hoeverre zij zelf in staat zijn om hun problemen of vragen rondom de opvoeding op te lossen. Mocht dit niet lukken, dan wordt verwacht dat zij binnen hun eigen sociale netwerk op zoek gaan naar mogelijkheden voor ondersteuning. Daarbij wordt ook gekeken wat organisaties binnen het publieke domein van het gezin kunnen betekenen, zoals de huisarts, school, sportvereniging, kerk of carnavalsvereniging. De toverwoorden die in dit verband worden gebruikt zijn ‘eigen kracht versterken' en ‘inzet van het sociale netwerk'. Van deze begrippen wordt veel verwacht. Misschien zelfs te veel? Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.



Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de website



Waardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de website



Participatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website