Magazine Logo

Column - Haar grote held

Daniël Stuit

Ouderschapskennis

‘Natuurlijk heb jij schuld,’ zegt de jonge vrouw tegen haar man. ‘Maar ik kan er toch niets aan doen?’ antwoordt hij wanhopig. Een snijdende stilte vult de spreekkamer. Ik vraag wat schuld en schuldig zijn voor hen beiden betekent. Maar de moeder lijkt mijn vraag nauwelijks te horen. ‘Jij hebt ons kind overreden. En al deed je dat niet expres, je hebt het wel gedaan. Jij let nooit op bij wat je doet.’ De twee mensen in mijn spreekkamer zijn al een paar jaar samen. Ze hebben een dochter, Sanne, van twee jaar oud. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website