Magazine Logo

Ervaringen van ouders - Tussen de regels

Wim Goossens (voor Chantal c.s.)

Ouderschapskennis

Als zijn zoon Michel een week op kamp gaat, belt Wim Goossens ’s avonds tóch even op om te horen hoe het gaat. Het antwoord van de begeleidster verrast én ontroert hem. Onze Michel is deze week op kamp. We maken van de gelegenheid gebruik en doen ’s avonds gezellige dingen, zoals barbecueën. Na het eten bel ik toch even de groepsleiding – al voelt dat dubbel. Enerzijds wil ik weten hoe het met onze zoon gaat. Anderzijds vertrouw ik de zorg met een gerust hart toe aan professionals en wil ik vooral niet bemoeizuchtig of ‘controlerend’ overkomen. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website