Magazine Logo

Inhoudsopgave

Waardenwerk

Inhoudsopgave Biologie en ethiek 2 Biologie, ethiek en humanistiek ? Harry Kunneman 15 In den beginne was de babysitter. Gedeelde kinderzorg zou wel eens het geheim van ons evolutionaire succes kunnen zijn ? Sarah Blaffer Hrdy 22 Motivationele autonomie - een uitleg ? Frans de Waal 25 Perspectieven op de dialoog tussen biologie en ethiek - een ethisch commentaar op Frans de Waal ? Marcus Düwell 35 Between creation, evolution and genetic engineering: biology in need of a new bio-ethics? ? Jyotsna Agnihotri Gupta 44 Wetenschap en ethiek: argumenten voor een wetenschappelijke ethiek ? Katinka Quintelier 55 Het incestverbod, een regel verankerd in onze genen? ? Delphine De Smet 61 Evolutionaire psychologie: een kritische beschouwing vanuit gender perspectief ? Veronica Vasterling Artikelen 72 De meetbaarheid van Huckleberry's humanisme ? Niek Langeweg 83 Normatieve professionalisering van educatie-humanistici: een eerste exploratie met behulp van de zelfconfrontatiemethode ? Dieuwertje Bakker Recensie 95 Michael G. Kerkhof over Hivos 1968 - 2008. Een onvoltooide geschiedenis van hulp naar andersglobaslisme van Frans Bieckmann & Ellen Lammers. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website