Magazine Logo

Inhoudsopgave

Waardenwerk

Inhoudsopgave 3 Ten geleide ? Caroline Suransky & Pascal Leuvenink “Zin in beweging” 6 Het leven als Reis. De ontdekking van Odysseus ? Joep Dohmen 17 Een zoektocht naar hoe wij ons kunnen verhouden tot weerloos geluk ? Christa Anbeek & Jaap Schuurmans 27 Wervelende werkvormen ? Lotte Huijing 31 Zin in vergaderen ? Bianca Lugten 35 Training: Vergeet je lijf niet! ? Kevin Pijpers & Reine Rek Theorie 37 Humanisme en kosmopolitisme: een kritisch perspectief ? Harry Kunneman & Caroline Suransky Interview 56 Goede muziek is voedsel voor de ziel. Een interview met Henry Kelder ? Jolande Bource Narratief onderzoek in de praktijk 61 Narratieve benaderingen in de praktische theologie ? R. Ruard Ganzevoort 71 Een kleine verhalenbenadering voor humanistisch geestelijke begeleiding. Aanzet tot een methodiek ? Anneke Sools & Carmen Schuhmann 83 Bakthin in het wild: Een intertekstuele analyse van burgerparticipatie in lokaal bestuur ? René & Xannah Brohm Recensie 93 De ontwikkeling van narratieve competentie. Recensie proefschrift Anneke Sools ? Ernst Bohlmeijer Geluiden uit de praktijk 96 Ondersteunen van het eigen denkproces. Ethiek in de FPC Dr. S. van Mesdag ? Swanny Kremer & Jeannette van der Meijde 106 De dag van het verschil ? Monica Walhout Column 110 De neo-liberale school ? Karen Vintges Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website