Magazine Logo

Zin in vergaderen

Bianca Lugten

Waardenwerk

De Universiteit voor Humanistiek viert haar 22ste verjaardag met Zin in beweging. Voor het middaggedeelte had ik een belofte in te lossen, inspiratievol vergaderen in de tijd die daar voor staat, met de diepgang van Socrates en met de efficiency van deze tijd. In deze workshop brengen we verandering in de vaste agenda die vergaderingen al jaren hebben. Hoe krijg je iedereen in beweging tijdens het vergaderen? 'Zin in vergaderen' laat zien hoe je iedereen de mogelijkheid geeft zijn eigen (werkervaringen uit de eigen praktijk over een gezamenlijk onderwerp in te brengen en om direct tot essenties te komen. We gaan voorbij de notulen en rondvragen, zorgen voor een prikkelende aftrap, zoomen in op levendige reflecties en sturen aan op diepgang van belangrijke inhoudelijke agendastukken. Zinnig vergaderen dus. Zo luidde de aankondiging. Wat beweegt u? Hoe beweegt u? Hoe beweegt u anderen? Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website