Magazine Logo

Een nabeschouwing

Herman Baartman

Ouderschapskennis

Naast me ligt een kerstkaart met daarop een aandoenlijk tafereeltje van de hand van een laat-middeleeuwse miniaturist. Maria zit met de kleine, blote Jezus op schoot. Naast haar staat Jozef. Met zijn beide handen houdt hij een hemdje boven een komfoor met gloeiende kooltjes om het wat voor te verwarmen. Terwijl Maria met haar rechterarm het kind op schoot houdt, houdt ze haar linkerhand boven het vuurtje, precies ter hoogte van de zoom van het hemdje. Doet ze dat om haar hand te warmen, of controleert ze of Josef het hemdje niet te dicht boven de kooltjes houdt? Na lezing van bovenstaande conversatie neig ik ertoe te kiezen voor het laatste. En bij nader toezien lijkt mijn keuze ook steun te vinden in de houding van Maria en Josef. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website