Magazine Logo

En soms loopt het dus mis…

Alice van der Pas

Ouderschapskennis

-over het belang van vooraf denken Deze tekst1 werd uitgesproken op 27 januari 2011 bij gelegenheid van de installatie van dr. Katie Lee Weille als Lector Ouderschap en Ouderbegeleiding aan Hogeschool Leiden. Soms loopt het volledig mis - zoals op die donderdagmiddag in 1966 met mijn cliënt Mrs. Carter: moeder van drie gezonde kleine jongens. Vader is schizofreen en werkt niet. Ik noem eerst de kale feiten van die dag, en van de erop volgende vrijdag tot en met maandag. Daarna neem ik diezelfde feiten door vanuit de vragen wat er werkelijk gebeurde en wat er had moeten gebeuren. Ik sluit af met enkele woorden over het belang van vooraf nadenken. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website