Magazine Logo

Literatuur- Recensies

Birsen Akin, Bert Krapels, Janneke van Bockel

Ouderschapskennis

Tjin A Djie, K., Zwaan, I. (2008). Bescherm-jassen, transculturele hulp aan families. Assen: Van Gorcum. ISBN 978 90 232 4371 7 (96 pp.) € 14,75. Kitlyn Tjin A Djie is transcultureel systeemtherapeut en trainer, coach en supervisor. Zij gebruikt haar eigen familiegeschiedenis om te laten zien waarom het intergenerationele denken zo belangrijk is in de hulpverlening. De andere auteur, Irene Zwaan, is van oorsprong sociaal-cultureel werker. Zij is werkzaam als adviseur bij een emancipatie-adviesbureau in Drenthe met name op het gebied van diversiteit in de zorg. De auteurs geven aan dat dit boek niet alleen voor hulpverleners is bedoeld. Ook degene die behoefte heeft aan een nieuw perspectief op persoonlijke relaties, op hulpverlening of op samenleven in een multiculturele maatschappij zou met dit boek aan zijn of haar trekken komen. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website