Magazine Logo

Ouderschap: een wilde rit in de achtbaan

Katie Lee Weille

Ouderschapskennis

ongelooflijk, glorieus, ellendig, aangrijpend en intens ... Deze bijdrage is een vertaalde samenvatting van de lectorale rede die Dr. Katie Lee Weille hield op 26 januari 2011 in Hogeschool Leiden. Deze kwam in boekvorm uit onder de titel 'Making sense of parenthood. On ambivalence and resourcefulness' Katie Lee Weille, PhD. MSW is clinical social worker en psycholoog, docent en Lector Ouderschap en Ouderbegeleiding aan Hogeschool Leiden, ouderbegeleider en individueel- en relatietherapeut in eigen praktijk in Amsterdam en redactielid van dit tijdschrift. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website