Magazine Logo

Taakverdeling: méér dan verdeling van taken

Hanneke Miley

Ouderschapskennis

Taakverdeling, het lijkt zo eenvoudig. Je inventariseert de taken, die gedaan moeten worden, je kijkt naar de beschikbare tijd en je verdeelt ze zo 'eerlijk' mogelijk. In het ideale geval nemen ouders ook nog de taken van elkaar over. Maar taakverdeling is meer dan dat. Het gaat ook om de betekenis die ouders geven aan de te verrichten taak, zowel voor degene die de taak uitvoert, als voor degene die dit niet doet. Drie ouderbegeleiders, een orthopedagoge en een onderzoeker discussiëren met elkaar over de betekenis van taakverdeling. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website