Magazine Logo

Gedachteleven

Jos Dröes

Participatie

Gedachteleven De gedachte die invalt en gelijk, ik nog in gedachten, verdwijnt. Even geschrokken: haar zusters - "wat was dat?" - die zich beschaafd theedrinkend met elkaar verstaan: de een na de ander denkt zichzelf rustig uit of niet bijvoorbeeld omdat de volgende niet meer kan wachten of een vorige nog even terugkomt. Maar dwars daardoorheen komt die ene gedachte die ondoordacht invalt en meteen weer het hazenpad kiest. Die ontsnapt aan het jagend geheugen, een klein leeg spoor achterlaat dat niet meteen dichtgroeit als willen beschaafde gedachten zo'n weg niet gaan - tot geen enkele prijs. Gedachten willen het liefst de vorm bereiken waarin zij uitgedacht en herinnerd. Ja zeker, de meeste gedachten vooral die met karakter haten de vluchtige inval die kleine littekens maakt. Beschaafde gedachten daar blijft, zeg nu zelf, geen spoortje van over, maar enkel herinnering. DRÖES Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website