Magazine Logo

Herstel - De zorg is herstelondersteunende zorg op zijn kop aan het worden!

Lenneke Elfers

Participatie

Ik had er zin in die achtste december. In Utrecht werd het symposium 'Herstelonder-steunde zorg. De nieuwe uitdaging' gehouden, georganiseerd door onder andere Rehabilitatie '92 en HEE (zie de rubriek TOEN in dit Tijdschrift). Op een symposium als dit ontmoet ik altijd mijn 'herstelcollega's'. Mensen met wie ik me verbonden voel na al die jaren, omdat ze passie hebben voor hetzelfde als ik. We mochten ons verheugen in een groot aantal bezoekers. De belangstelling voor herstelondersteunende zorg neemt toe. Verheugend natuurlijk, maar ik miste iets. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website