Magazine Logo

Interview - Van psychiater tot vriend. Detlef Petry neemt afscheid van Vijverdal

Marianne Bassant

Participatie

In oktober 2009 nam Detlef Petry als psychiater afscheid van Psychiatrisch Centrum Vijver-dal. Enkele weken voorafgaand aan zijn afscheid zocht ik hem op in Maastricht. Vanaf het begin van de rehabilitatiebeweging was Petry betrokken bij de ontwikkelingen in Nederland. Ook internationaal heeft hij relaties onderhouden met belangrijke sleutelfiguren binnen vooral de Britse en Duitse rehabilitatiebeweging. Detlef Petry is een held geworden voor veel cliënten, maar bij collega-psychiaters is hij zeer omstreden. Een bevlogen psychiater met een zeer eigenzinnige visie zonder schroom om 'heilige huisjes' omver te werpen. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website