Magazine Logo

Joeri en Anbar

Bram Tjaden

Participatie

Toen ik Anbar uit het asiel haalde, was ik 22 en al een paar jaar verslaafd. Anbar was een Rottweiler, maar wel een Rottweiler met een staart. Zijn vorige baasje was een oudere man die tijdens het uitlaten viel en zijn heup brak, waardoor hij niet meer voor de hond kon zorgen. Volgens mij heeft dat ongeluk op Anbar veel indruk gemaakt. Als er een ambulance langskwam, ging hij zitten en begon te loeien. Hij was nog jong toen hij het asiel inging, nog geen jaar. Ik begon met gebruiken toen ik zestien was. Mijn moeder kon mij totaal niet aan en ik ging volkomen mijn eigen gang. Ze was manisch-depressief, dat zit in de familie. Ik heb het zelf ook een beetje, denk ik. Mijn ouders zijn gescheiden op mijn derde en mijn vader heb ik jaren niet gezien, dus mijn moeder heeft mij alleen opgevoed. En ik deed gewoon waar ik zin in had. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website