Magazine Logo

Psychiatrische rehabilitatie. Jaarboek 2010 – 2011

Rick Kwekkeboom

Participatie

Eind 2010 presenteerde het Kenniscentrum Phrenos het tweede jaarboek Psychiatrische rehabilitatie. Net als het eerste jaarboek, met in de titel de jaartallen 2008 - 2009, omvat ook deze bundel een brede waaier aan artikelen die meer of minder direct bijdragen aan een overzicht van kennis en kunde rond dit onderwerp. Het aantal en de diversiteit van de onderwerpen die in de diverse hoofdstukken aan de orde worden gesteld, laten zien dat de rehabilitatiebeweging in de psychiatrie sterk is gegroeid en nog steeds verder uitdijt. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website