Magazine Logo

R E- H A B S

Participatie

nieuws Herstelgericht werken positief voor jonge daders Herstelgericht werken heeft een positief effect op de jeugdige daders, het geeft inzicht in hun gedrag en de mogelijkheid te werken aan het herstel van de schade die zij hebben aangericht. Dat blijkt uit onderzoek van het Verwey-Jonker Instituut. Herstelgericht werken in Teylingereind omvat herstelbemiddeling tussen dader en slachtoffer en een cursus spreken over schuld (S.O.S.). De doelstellingen van herstelgericht werken zijn verantwoordelijkheid nemen voor het delict en het werken aan herstel jegens slachtoffers, de samenleving en het relationele netwerk van de jongere. Eventuele recidivevermindering kan gezien worden als een gunstig bijeffect. Bron: Het Verwey-Jonker instituut Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website