Magazine Logo

R E- H A B S

Participatie

Maak stigma niet groter Het Landelijk Platform GGz kan prima leven met het besluit van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) dat het verplicht is diagnosegegevens op de factuur te zetten. Een belangrijk punt voor het Platform is dat er geen uitgebreide informatie over de diagnose van een client op de factuur staat, maar dat er slechts staat genoteerd dat het om een van de 14 hoofdgroepen gaat. Het eerdere argument dat het om privacygevoelige informatie zou gaan, onderschrijft het Platform niet. In de somatische gezondheidszorg is het ook gebruikelijk om diagnoses te vermelden. Als dat in de ggz niet meer gebeurt, wordt misschien het stigma op psychische klachten onnodig groter gemaakt, aldus het Platform. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website