Magazine Logo

Van betekenis

Schrijven

Participatie

Schrijven 'Het aan papier toevertrouwen van gedachten, gevoelens en angsten geeft je rust en werkt bevrijdend. Bovenstaande regel, die op google mijn aandacht trok, is zeker ook op mij van toepassing en één van de redenen van mijn herstel. Tijdens langdurige opnames in een psychiatrische kliniek kwam het vaak voor dat ik 's nachts niet kon slapen. In de stilte, zonder de hectiek die er overdag heerste, kon ik me beter concentreren en er was niemand die me daarbij op de vingers keek of me stoorde. Nou ja, soms de nachtwacht, die me wel enigszins aanspoorde mijn bed weer op te zoeken. Urenlang schreef ik alles op wat me bezighield. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website