Magazine Logo

Kennis moet stromen Toespraak bij het afscheid van Lourens Henkelman en Henk Verburg

Lourens Henkelman

Participatie

Op 10 oktober 2007 namen Lourens Henkelman en Henk Verburg afscheid van hun actieve loopbaan bij het Trimbos-instituut. Beide Trimbosmedewerkers waren de laatste fase van hun loopbaan vooral actief op het terrein van 'het in praktijk brengen van kennis'. Met name via de multidisciplinaire richtlijnen, de zorgprogrammering en het landelijk kennisbeleid. Hieronder is de afscheidsrede weergegeven die Lourens Henkelman, mede namens Henk Verburg, tijdens de afscheidsbijeenkomst op 10 oktober 2007 in Utrecht uitsprak. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website