Magazine Logo

Inhoudsopgave

Participatie

2 Redactioneel Wilma Boevink THEMA: Herstel, empowerment en ervaringsdeskundigheid 4 Mijn bank Wouter van Doorn 7 Herstelprocessen van mensen met psychische aandoeningen Wilma Boevink 19 Ervaringsdeskundig op weg Marianne van Bakel i.s.m. Johan Franken, Karin van den Hurk, Roland van den Nieuwenhuijzen, Daan Schinning, Christ Wesenbeek, Hanneke Henkens 26 Een weg naar herstel | Van patiënt tot 'mens met een gebruiksaanwijzing' José van Beuzekom 30 Cliënten en hulpverleners als collega's | Als ervaringsdeskundigen in dienst van onze zorginstelling José van Beuzekom, Martijn Kole, Karin van den Hurk, Roland van den Nieuwenhuijzen, Daan Schinning, Annette Plooy 37 Herstelverhaal: mijn eigen weg Maartje van Diepen 40 'Ik ben gek, en wat dan nog?' | De stigmatisering van 'gekken' Leendert A. Hartog 45 Hulp bij zelfhulp | De opzet en ondersteuning van herstelactiviteiten in ggz-instellingen Annette Plooy 51 Lijfsbehoud, levenskunst en lessen om van te leren Ervaringskennis over herstel en empowerment Wilma Boevink 57 Epiloog | Herstel, woede en humor Jos Dröes 62 Signalement | Is de zorgwet er ook voor zorgwekkende zorgmijders? M.T Slockers en S.A. Slocker Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website