Magazine Logo

Is de zorgwet er ook voor zorgwekkende zorgmijders?

M.T. Slockers en S.A. Slockers

Participatie

Begin 2004 was er een storing bij de pinautomaten van een grote bank in Rotterdam. De beveiliging dat mensen niet meer geld konden opnemen dan hun saldo toeliet werkte tijdelijk niet meer. Het hele weekend lang stonden grote drommen mensen voor de pinautomaten. De populatie bestond vooral uit dak- en thuislozen en alcohol- en drugsgebruikers, maar ook uit veel andere mensen met een uitkering, studenten en mensen met problematische schulden. Dit voorbeeld is illustratief voor de wijze waarop veel dak- en thuislozen met hun financiën omgaan. Er wordt van dag op dag geleefd. Bij een verslaving gaat de prioriteit naar het verkrijgen van alcohol of drugs. Bij een aantal psychiatrische aandoeningen zijn er cognitieve beperkingen die het beheren van geld bemoeilijken. Hierdoor ontstaan er gemakkelijk schulden. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website