Magazine Logo

Redactioneel

Wilma Boevink

Participatie

Natuurlijk besteedde Passage al eerder aandacht aan herstel, empowerment of ervaringsdeskundigheid, de zogenaamde HEE-thema's. Sterker nog, je zou kunnen zeggen dat in een tijdschrift over psychiatrische rehabilitatie elke pagina meer of minder direct gaat - of zou moeten gaan - over herstelprocessen van mensen met psychische aandoeningen en over hun empowerment. En zo niet elke pagina, dan toch af en toe een artikel over ervaringsdeskundigheid van mensen met psychische handicaps. Het leren leven met een psychische handicap en de emancipatie van cliënten van de langdurende psychiatrie vormen immers de legitimatie van psychiatrische rehabilitatie. Als zij deze elementen niet bevordert, welk bestaansrecht heeft rehabilitatie dan? En als Passage daar niet over gaat, wat zou dan de inhoud moeten zijn? Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website