Magazine Logo

Mijn bank

Wouter van Doorn

Participatie

Zondagmorgen een uur of tien. Ik hijs me in m'n trainingspak, trek m'n Asics loopschoeisel aan en begin met duidelijke tegenzin aan een serie uitgebreide rek- en strekoefeningen. Ren daarna tien trappen af, open de deur naar buiten en zet me vervolgens in een langzame draf in beweging. M'n lijf en mijn geest protesteren beide. Na zo'n vijftien minuten van horten en stoten (en veel gesteun) begint de bekende cadans en herkent mijn lijf de lichamelijke inspanning als enigszins aangenaam. Een uur later keer ik terug, bezweet, vermoeid maar ook voldaan plof ik op de bank. Hetzelfde ritueel herhaalt zich vaak ook nog op een andere dag van de week. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website