Magazine Logo

Herstelverhaal: mijn eigen weg

Maartje van Diepen

Participatie

Hoe ik ziek werd Mijn naam is Maartje van Diepen en ik ben 33 jaar. Ik woon sinds anderhalf jaar begeleid zelfstandig, na meerdere keren opgenomen te zijn geweest. In dit artikel wil ik iets vertellen over mijn herstel. Na mijn middelbare school ging ik studeren aan de sociale academie. Wonen in een studentenhuis in Utrecht werd een nieuwe bladzijde in mijn leven. Los van thuis, waar veel spanningen waren, begon ik vol ambitie aan mijn 'nieuwe' leven. Er heerste in het studentenhuis juist een gemoedelijke sfeer: we aten samen en dronken een glaasje wijn. Na drie jaar ging het flink mis met mij. Mijn eerste psychose was een feit, en ik belandde, voor het eerst van mijn leven, in een psychiatrisch ziekenhuis. In de isoleercel. Een rustprogramma, en een handjevol medicatie, waren mijn deel. Na ruim twee weken stond ik, enigszins opgelapt en duf van de medicatie, weer buiten. En dacht: deze hel wil ik nóóit meer meemaken. Ik wist niet hoe snel ik mijn oude leven weer moest oppakken. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website