Magazine Logo

'Ik ben gek, en wat dan nog?' - De stigmatisering van 'gekken'

Leendert A. Hartog

Participatie

De reclamecampagne van de Media Markt 'Ik ben toch niet gek?' biedt een verwarrende interpretatie van het begrip 'gek'. In de bijbehorende televisiespotjes worden mensen ten tonele gevoerddj^tfjn weliswaar uiterst bizarre gewoontes op na houden, maar van zichzelf in ieder geval kunnen beweren niet gek te zijn, omdat ze hun elektronica wel bij de bewuste winkelketen kopen. Zelfs mensen met overduidelijke afwijkingen willen toch vooral niet als gek gezien worden. De indruk ontstaat dan al gauw dat ik, omdat ik ook wel eens iets bij de Media Markt koop, dan in ieder geval volgens dat principe ook niet gek ben. Maar zo werkt dat jammer genoeg niet. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website