Magazine Logo

Ervaringsdeskundig op weg

Marianne van Bakel i.s.m. Johan Franken, Karin van den Hurk, Roland van den Nieuwenhuijzen, Daan Schinning, Christ Wesenbeek, Hanneke Henkens

Participatie

Sinds januari 2004 zijn er drie (ex-)cliënten als ervaringsdeskundigen in dienst bij Promenzo, rehabilitatiecentrum geestelijke gezondheidszorg van GGz Eindhoven en de Kempen (GGzE). Nieuw hieraan is de combinatie dat zij werken binnen een reguliere psychiatrische instelling, dat zij betaald worden voor hun werkzaamheden en dat de kern van die werkzaamheden bestaat uit het inzetten van hun ervaringsdeskundigheid. Het pilotproject heeft een looptijd van twee jaar, tot eind 2005. Gezien het succes ligt een vervolg in de rede. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website