Magazine Logo

Hoe gek is gek? - Eigen ervaringen

Wouter van de Graaf

Participatie

Ter nagedachtenis aan P. van G. die de werkelijkheid omschreef als 'onze gezamenlijk beleefde psychose'. Gewoonlijk trek je een trui aan als het koud is; gewoonlijk trek je die ook weer uit als het warmer is. In november 1972 trok ik mijn trui vooral uit als ik me op mijn gemak voelde. Ik was in die tijd bezig met uitzoeken, telkens maar uitzoeken wat er klopte van wat ik meemaakte, van de verhalen die ik vanaf mijn vroege jeugd van diverse kanten hoorde. Wie had er nu eigenlijk gelijk, was er iets meer waar dan iets anders? Het waren dingen die heel dicht op mijn huid zaten. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website