Magazine Logo

Sociaal activeren met zorg - Over de grenzen van je vak: samenwerking helpt de cliënt verder

Cora Brink

Participatie

Rick is een cliënt met schizofrenie. Hij heeft een tijd bij de WSW gewerkt, maar kon daar niet genoeg begeleiding krijgen. Nu doet hij vrijwilligerswerk op een project bij een welzijnsorganisatie. Om de begeleiding beter te laten verlopen, heeft zijn werkbegeleider bij de welzijnsorganisatie regelmatig contact met zijn sociaal psychiatrisch verpleegkundige (spv). Dit contact is nodig vanwege de wisselwerking tussen de activiteiten van de cliënt en de consequenties van zijn aandoening: de cliënt voelt zich beter als hij werkt en andersom lukt het werken alleen als hij begeleiding op maat krijgt én regelmatig zijn medicijnen inneemt. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website