Magazine Logo

Studiemaatjesproject

Catja Warmelink & Janine Stuurwold

Participatie

Studeren met een psychiatrische achtergrond is nog steeds met veel taboes omgeven. Om de (toekomstige) student met een psychiatrische achtergrond een steuntje in de rug te bieden is in Groningen het Studiemaatjesproject opgezet. Studenten worden gekoppeld aan vrijwilligers die zelf ook studeren. Los van de hulpverlening ontstaat zo een gelijkwaardig contact. Het project won in 2002 de landelijke Jan Renkenprijs van Humanitas vanwege het vernieuwende karakter. Dat leverde veel reacties op van onderwijsinstellingen en ouders van studerende kinderen met een psychiatrische achtergrond. In dit artikel beschrijven we het project en de eerste resultaten. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website