Magazine Logo

Een ouder brein kan beter omgaan met complexe situaties dan een jong brein

Paul Mercken

Geron

Wat dit boek zo bijzonder maakt is dat het een veel positiever insteek heeft dan de kommer en kwel die een algemene omschrijving van de opgang van de neuropsychologie doet vermoeden. Ik neem daar een lukraak voorbeeld van: "In de laatste decennia is de klinische neuropsychologie één van de snelst groeiende disciplines in de gezondheidszorg. De neuro-psychologische beoordeling van cognitieve en affectieve functies kan bijdragen aan de behandeling van patiënten met neurologische en psychiatrische ziektebeelden. Inzicht in o.a. aandachtsprocessen, geheugenprocessen en het executief functioneren, kan richting geven aan begeleiding, training en revalidatie bij deze patiëntgroepen." Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website