Magazine Logo

Korrie van Helvert: Senioren willen een persoonlijke relatie met kennis aangaan

Jan Willem van de Maat & Ria Wijnen

Geron

Korrie van Helvert (1953) is na haar studie psychologie in Nijmegen aldaar in 1985 gepromoveerd bij de letterenfaculteit. Sindsdien is zij werkzaam als universitair docent aan Tilburg University bij het departement Taal en Cultuur. Na een lange periode van onderzoek en onderwijs zijn haar werkzaamheden meer en meer organisatorisch van aard geworden. Momenteel is zij directeur van de Stichting HOVO Brabant Seniorenacademie en verantwoordelijk voor het beleid, de cursusprogrammering en de integrale bedrijfsvoering. Daarnaast is zij fractievoorzitter van de personeelsgeleding Abvakabo in de Universiteitsraad van Tilburg University. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website