Magazine Logo

Over ouderen en wonen in Vlaanderen

An-Sofie Smetcoren, Nico De Witte, Liesbeth De Donder, Sarah Dury, Tine Buffel, Tinie Kardol & Dominique Verté

Geron

Oud worden in je eigen huis. Is dat niet waar iedereen op hoopt? Verhuizen naar een woonzorgcentrum of een serviceflat, bij de kinderen intrekken... het zijn opties waar veel ouderen liever niet de voorkeur aan geven. Omdat bij ouderen mobiliteit en buitenhuisactiviteiten kunnen afnemen, zijn zij meer en meer aangewezen op hun woning en woonomgeving. Zij zijn ook emotioneel gehecht aan hun woning waar vaak allerlei herinneringen aan vasthangen. De woning symboliseert als het ware hun hele leven. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website