Magazine Logo

Redactioneel

Joost van Vliet & Ria Wijnen

Geron

Onderwijs "Voortdurend aanlerend word ik oud", schreef Erasmus. Populair gezegd: je bent nooit te oud om te leren. Matilda Riley gaf in de jaren tachtig van de vorige eeuw aan dat de volgordelijke structurering van spelen, leren, werken en rusten niet exclusief verbonden moest worden aan de opeenvolgende levensfases. Deze activiteiten zouden in elke levensfase een plaats moeten krijgen. Uit haar theorie kwam de benadering van 'levenslang leren' voort. Ondanks deze wijze benadering blijken de onderwijsinstellingen overwegend bevolkt door jonge mensen. Kan deze jonge generatie in het huidige onderwijs iets leren over ouder worden en ouderen? Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website