Magazine Logo

De coöperatie en zelforganisaties van burgers, hoe zit dat nu eigenlijk in elkaar?

Ruud van Helden

Geron

Het succes van de Coöperatie Stadsdorp Zuid in Amsterdam is het succes van een groep mensen die inzagen dat je met elkaar er voor kan zorgen dat je prettig ouder kan worden in je eigen vertrouwde omgeving. Najaar 2010 hebben een aantal wijkbewoners in Amsterdam Zuid het initiatief genomen om samen verantwoordelijkheid te nemen voor veelzijdige vormen van zorgen dienstverlening, onderlinge hulp en sociale contacten ( Geron 2011[1]). Zij kozen niet voor de in de zorg en dienstverlening meest gebruikelijke rechtsvorm van een stichting, maar voor een coöperatie. Burgerinitiatieven in de zorg geven de laatste jaren steeds meer de voorkeur aan deze vorm. Waarom deze keuze? Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website