Magazine Logo

Doen bij Depressie helpt!

Roeslan Leontjevas & Debby Gerritsen

Geron

Depressie komt vaker voor in verpleeghuizen dan in de thuissituatie. Ondanks dat depressie negatieve gevolgen heeft voor de kwaliteit van leven van verpleeghuiscliënten en tot meer zorggebruik leidt, wordt deze aandoening vaak onvoldoende aangepakt. Dit komt deels doordat depressie niet altijd herkend wordt bij ouderen. Verder is de behandeling niet altijd optimaal. Uit een twee jaar durend onderzoek bij 33 verpleeghuisafdelingen in vier Nederlandse provincies bleek dat een multidisciplinair zorgprogramma depressies kan terugdringen. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website