Magazine Logo

Een visie op ouder worden vergt multidisciplinaire gerontologie

Kees Knipscheer

Geron

Toen ik in 1974 voor het eerst deelnam aan een Europees Sociaal Gerontologisch Seminar (IAGEuropa, Social section) in Dubrovnik maakte ik in 5 dagen kennis met Hans Thomae en Ursula Lehr (beiden van de Universiteit Bonn) en had ik na afloop echt het idee dat ik een overzicht had gekregen van de Duitse sociaal wetenschappelijke gerontologie. De eerste van bovengenoemde twee publicaties geeft een compact beeld van de uitgedijde multidisciplinaire gerontologie in Duitsland van bijna 40 jaar later. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website